Iwona/ Maj 20, 2020/ Aktualności, Imprezy i spotkania

Polecamy wszystkim lubiącym gotować 🙂
„Zapraszamy na premierowe spotkanie z Martą Dymek, autorką książki „Jadłonomia po polsku” (Wydawnictwo Marginesy). Rozmowę poprowadzi Justyna Dżbik-Kluge (Radio Zet). W trakcie wydarzenia możliwe będzie zadawanie pytań w komentarzach pod streamingiem. Transmisja ze spotkania będzie dostępna na Facebook.com/empikcom. Spotkanie będzie tłumaczone na język migowy.

Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. „Jadłonomia po polsku” pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni. A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu – w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami” – czytamy na stronie wydarzenia.

zdj. wydarzenia: Facebook.com/empikcom.